Paddenstoelen kweken

Maximale Opbrengst uit Houtpluggen Cultivatie: Geavanceerde Tips voor Ervaren Telers

Het kweken van paddenstoelen op houtpluggen is een fascinerende en lonende onderneming. Of je nu een hobbyist bent of een commerciële teler, het maximaliseren van de opbrengst van je geïnoculeerde logs is cruciaal voor succes. In deze blog duiken we diep in de wereld van houtpluggen cultivatie en delen we geavanceerde tips die ervaren telers kunnen helpen om het meeste uit hun paddenstoelen logs te halen.

Kies een Hoogpresterende Stam

Niet alle paddenstoelenstammen zijn gelijk. Verschillende stammen binnen dezelfde soort kunnen aanzienlijk verschillende resultaten opleveren. Toppresterende stammen zijn zorgvuldig ontwikkeld en geoptimaliseerd om goede en betrouwbare opbrengsten te produceren. Bij ToshiFarm, bieden we een breed scala aan houtpluggen voor verschillende paddenstoelensoorten, waaronder shiitake, zwavelzwam, turkey tail, nameko en chaga. Het kiezen van de juiste stam is de eerste stap naar een succesvolle oogst.

Suppletie: Voed Je Mycelium

Suppletie is het proces van het toevoegen van een stikstofrijke voedingsstof aan het paddenstoelensubstraat om de potentiële opbrengst te verhogen. Dit werkt door het mycelium te voorzien van een grotere voedingsbasis om sterker mycelium te ondersteunen en grotere, gezondere vruchten te produceren. Suppletie wordt meestal bereikt door het toevoegen van zemelen aan het substraat, typisch tarwezemelen of haverzemelen. Echter, te veel suppletie kan leiden tot contaminatie en dus verminderde opbrengsten.

Timing van de Oogst

Het tijdstip van het plukken van je paddenstoelen heeft een enorme invloed op de algehele opbrengst en biologische efficiëntie. Paddenstoelen plukken als ze klein zijn, zal je BE (Biologische Efficiëntie) verlagen, terwijl het laat plukken van paddenstoelen zorgt voor een grotere algehele opbrengst, maar de kwaliteit van de paddenstoelen kan minder zijn omdat de vruchten hun prime voorbij zijn.

Aantal Logs voor 100 Houtpluggen

Een pakket van 100 houtpluggen is voldoende om 5 tot 6 logs te inoculeren, wat een goede oogstgrootte is voor een thuisteler. De beste tijd om dit project te starten is van de late herfst tot de late winter, wanneer bomen in rust zijn. De logs moeten afkomstig zijn van een rechte jonge eikenboom, 4-5 inch in diameter en ongeveer 3 voet lang. Eiken wordt geprefereerd omdat het voedzaam hout heeft dat langzaam rot en zijn schors lang behoudt, waardoor andere schimmels worden voorkomen.

Vruchtlichamen Induceren

Om vruchtlichamen te induceren, week je twee of drie logs 24 uur lang in koud water, geef dan elke geweekte log een stevige klap met een hamer. Dit stimuleert de schimmels en leidt tot het verschijnen van paddenstoelen binnen enkele dagen. De logs zullen in spurten paddenstoelen produceren voor drie tot vijf jaar, hoewel de productie afneemt naarmate de schimmels zonder voedsel komen te zitten.

Door deze geavanceerde tips te volgen, kunnen ervaren telers hun opbrengst maximaliseren en genieten van een overvloedige oogst van paddenstoelen gekweekt op houtpluggen. Ben je geïnteresseerd in het starten van je eigen paddenstoelenkweekproject? Bezoek ToshiFarm voor hoogwaardige houtpluggen en uitgebreide informatie om je op weg te helpen.

Einen Kommentar hinterlassen

Bitte beachten Sie, dass Kommentare genehmigt werden müssen, bevor sie veröffentlicht werden.

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.