Hete pepers kweken

Pepers houden van veel licht en warmte. Zorg daarom voor een constante temperatuur van 22 graden of meer met voldoende zonlicht. Bij een te lage temperatuur stopt de groei volledig en bij te weinig licht worden het kleine slappe peperplantjes. Dat willen we natuurlijk niet. Genoeg gepraat, laten we aan de slag gaan!

Je hebt een pakketje ontvangen met kiemtabletten van kokospotgrond en zakjes met peperzaden. De kweekstappen zijn vrij eenvoudig en leggen we hieronder uit.

Let op! Deze peperzaden zijn zo heet dat het bij aanraking van de huid of ogen schadelijk kan zijn. Pak ze daarom alleen op met handschoenen of een pincet.

  1. Leg de kiemtabletten op een plat bord of een schaal.
  2. Giet water over de tabletten tot deze helemaal zijn opgezwollen (ze behouden hun vorm door het afbreekbare netje dat eromheen zit).
  3. Zijn ze volledig volgezogen met water? Druk dan in ieder potgrond-torentje een peperzaadje (een halve centimeter diep is voldoende).
  4. Besproei de zaadjes regelmatig met water en zorg dat de grond niet uitdroogt. Doe dit bij alle volgende stappen ook.
  5. Zodra de stekjes opkomen vormen zich vrij snel twee blaadjes op de stengel. Op het moment dat ze naast de eerste 2 kiemblaadjes ook twee gewone blaadjes hebben kunnen ze worden verpot
  6. Plaats de stek inclusief kokospotgrondtablet in een grotere pot van circa 10 centimeter doorsnede die gevuld is met stekgrond.
  7. Zodra ze nog groter zijn en meerdere blaadjes hebben kunnen de plantjes verhuizen naar een grotere pot van minimaal 15 centimeter doorsnede gevuld met speciale moestuinmix of gewone potgrond.
  8. Afhankelijk van het moment wanneer je hebt gezaaid kun je de peperplant vanaf half mei eventueel ook buiten op een zonnige en beschutte plek neerzetten.
  9. Vanaf dit punt is het een kwestie van de grond nat houden en zorgen voor voldoende zonlicht en warmte. Binnen een paar weken zie je de eerste pepers verschijnen!

Heb je het antwoord niet gevonden?

Neem dan gerust contact met ons op!

Contact