Kweekinstructie ToshiFarm Growkit

Stappenplan

 1. Desinfecteer je handen met zeep of handgel. Desinfecteer daarna met een heet sopje de emmer en het deksel.
 2. Verzamel 100-150 gram vers koffiedik (niet ouder dan een dag). Het moet zwart, klonterig en bijna plakkerig zijn. Niet plakkerig genoeg? Voeg dan een klein scheutje water toe.
 3. Verkruimel de inhoud van het zakje en roer het door je koffiedik. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en sluit het deksel.
 4. Plak de gaten af met hechtpleister en zet de growkit op een plaats met half zon een temperatuur tussen 15 °C en 23 °C.
 5. Na 3 tot 5 dagen is je koffiedik bedekt met een laagje witte schimmel. Vul de emmer met een nieuwe laag en wacht weer 3 tot 5 dagen.
 6. Blijf stap 5 herhalen totdat de emmer tot de rand gevuld is. Je oesterzwammen beginnen nu te groeien en komen vanzelf uit de gaatjes!
 7. Pluk ze met een draaiende beweging of snijd ze af zodra de rand van de hoedjes goed omhoog is gekomen. Wacht daarna op een tweede oogst.
 8. Leeg de emmer totdat je twee lagen koffiedik in de emmer overhoudt en gooi de rest weg.
 9. Begin nu het kweekproces opnieuw vanaf stap 4.

   

Troubleshooter

 • Heb je last van groene schimmel? Voeg een dun laagje koffiedik toe, zet de growkit op een iets warmere plek en wacht een paar dagen tot er witte schimmel overheen groeit.

 • Is je emmer vol, maar krijg je er geen zwammen uit? Verplaats dan de emmer naar een koelere plek. Tip: 24-48 uur in de koelkast helpt vaak enorm goed! Zet ze daarna weer op een lichte plek bij kamertemperatuur.

 • Drogen je zwammen uit tijdens het groeien? Dit voorkom je door ze dagelijks met een plantenspuit met water te benevelen.

Heb je het antwoord niet gevonden?

Neem dan gerust contact met ons op!

Contact