Kweken met een Lion's Mane Fruiting Block

Kweekinstructies

  1. Laat het blok in de zak en open het niet. Om het blok te activeren maak je met een scherp mes of een scheermesje een snede van 5cm op de aangegeven plaats. Druk daarna de resterende lucht uit de zak en vouw de flap achterover.
  2. Plaats het blok in een kweekkamer met gecontroleerde luchtvochtigheid of trek een doorzichtig pedaalemmerzakje over het blok heen met voldoende ruimte rondom het blok. In het geval van een pedaalemmerzakje: houd de onderzijde een klein beetje open zodat er zuurstof naar binnen kan.
  3. Zorg ervoor dat de kweekset uit de buurt van direct zonlicht wordt gehouden.
  4. Houd bij de methode met de pedaalemmerzak de luchtvochtigheid op peil door tweemaal per week met een vernevelaar of plantenspuit de binnenzijde van de zak te besproeien en trek deze daarna weer over het blok heen.
  5. Lucht het blok tweemaal per dag door de pedaalemmerzak er kort vanaf te halen.
  6. De Lion's Mane zal langzaam groeien. Wordt deze bruin, stop dan met het besproeien van de pedaalemmerzak en lucht het blok iets vaker.
  7. Oogst je Lion's Mane wanneer het mooie volle trossen zijn.

Elke volgende oogst zal kleiner zijn, maar kan nog steeds een mooi resultaat opleveren. Geef je blok eerst een week pauze na je laatste oogst (niet sproeien).

Met Lion's Mane producten wordt je cognitieve vermogen verbeterd.

Heb je het antwoord niet gevonden?

Neem dan gerust contact met ons op!

Contact